Sport Conrad

Sport Conrad är en sportbutik som säljer skor, kläder och utrustning till utomhusaktiviteter och sporter såsom skidåkning, snowboarding, klättring, löpning, vandring och cykling.

Deras utbud är stort och innefattar populära märken som specialiserar sig på sport och aktiviteter utomhus. Dessa märken inkluderar Völkl, K2, Salomon, Patagonia, Gore-Tex, Fjällräven och många fler. Utrustningen de erbjuder inkluderar allt från skidor, snowboards, cyklar och material till klättring till jackor, byxor, handskar och skor.

Ett familjeföretag

Sport Conrad är ett familjeföretag som nu drivs av fjärde generationen. Det grundades år 1897 i tyska Penzberg och har nu 4 butiker i området Bavarian Oberland – Penzberg, Garmisch Partenkirchen, Murnau och Wielenbach. Butikernas öppetider är 09.30-19.00 måndag till fredag, och mellan 09.30-18.00 på lördagar. Butikerna har stängt på söndagar.

Sport Conrad fysiska butiker

Butiken i Penzberg har existerat i 125 år och är Sport Conrads flaggskepp. Butiken var från början en skobutik men har sedan dess utvecklats till den samlingsplats för äventyrare och sportentusiaster det är idag. Butiken ligger perfekt placerad endast 50 km söderut från München och är lättillgänglig med bil. Staden ligger också precis i närheten av sjölandet som kallas Osterseen.

I butikerna finns experter som kan hjälpa dig hitta exakt den utrustning du behöver för att ge dig ut på ditt nästa äventyr. De kan hjälpa dig med allt från bindningar, tillv ilka märken du ska satsa på, vilken utrustning som är för nybörjare och vilken utrustning som bör användas av de som har utövat aktiviteten lite längre. De kan hjälpa dig hitta de perfekta skorna för vandring, eller den perfekta jackan fören löptur i regn.

I butikerna kan man prova både skidor, snowboards, och kläder för att försäkra att du hittar det du behöver och den modell som passar just dig.

Innan du besöker en butik kan det vara bra att veta vad för sport du är sugen på att prova på eller vilken sorts utrustning du vill uppdatera. Utöver detta kan deras experter hjälpa dig med allt på vägen.

Sport Conrads onlinebutik

Utöver deras fysiska butiker i Tyskland har de en onlinebutik som levererar till hela världen. Onlineshoppen är lätt att hitta i och innehåller också information om vad som behövs om du är ny inom den sport eller aktivitet du shoppar till. De har också en blogg som uppdateras regelbundet där deras experter berättar om deras olika märken, informerar om olika kollektioner, vägleder dig till din ultimata snowboard-profil, hur man shoppar medvetet, vart man kan få en rabattkod och mycket mer.

Lär dig mer på deras blogg

Blogginläggen som innehåller information om kollektioner diskuterar också ofta ny teknik som används i samband med olika sporter. Detta kan hjälpa utövare att både förbättra sin kunskap och sina färdigheter inom aktiviteterna. Många av dessa hjälper också atleter till ett säkrare utövande.

Bloggen innehåller också guider och andra nyttiga hjälpmedel som både är rolig läsning och som kan underlätta då du ger dig ut i naturen på äventyr.

Leverans till Sverige

Om du vill beställa från Sport Conrads butik till Sverige behöver du endast betala en leveransavgift som beror på vad för sorts utrustning du köper. Alla dessa detaljer finns tillgängliga på deras hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *