SVT Play Sport

Idag finns oändligt många olika streamingtjänster tillgängliga, och den ena är alltid bättre och billigare än den andra. Det är ett träsk som är svårt att orientera sig i och speciellt om du inte bara vill följa strömmen. Kanske har du särskilda krav eller önskemål på kostnad, innehåll, reklampolicy och liknande. Eller också kanske du vill stödja särskilda typer av tjänster i samhället. Oavsett så är det bra att ibland få hjälp att bena ut de olika alternativen.

Om du föredrar sport och vill få nyheter som handlar om sport av olika slag runt om i världen är SVT Play Sport ett av alternativen du kan välja på. På SVT Play Sport finns det även innehåll och fördelar som är unika och som vi därför vill titta närmare på. I den här texten kommer vi alltså redogöra för och bedöma SVT Play Sport både som sida, tjänst och upplevelse. Så om du vill veta mer, läs vidare här.

SVT Sport

När du går in på SVT:s hemsida kan du enkelt hitta fliken som heter Sport. Där finns allt ifrån en chatt där samtliga kan delta för att diskutera särskilda event eller funderingar till en tydlig veckoplanering för olika sändningar. Allt handlar såklart om sport, men även ämnen som kan relatera till sport. På sidan finns dessutom en guide till den så kallade Vinterstudion som du kan följa på SVT Play Sport.

Utöver det finns det även en mängd olika länkar till nyhetsinslag både i listform och med större bilder på sidan. De handlar om en rad olika nyheter som exempelvis “Hattrick när Tampa körde över Buffalo” och “Han blir Hammarbys nya tränare”. Länkarna är även indelade i olika kategorier, och de är till exempel:

 • Ishockey
 • Konståkning
 • Tennis
 • Fotboll
 • Längdskidor
 • Alpint
 • Handboll
 • Ridsport
 • Skidskytte

På SVT Nyheter Sport kan du även kolla in Text-TV där olika sportevenemang och nyheter kort beskrivs. Du kan dessutom enkelt hitta till SVT Sport Målservice där du kan hålla koll på resultat i fotboll, handboll, ishockey, basket, bandy och innebandy. Där kan du följa både större och mindre ligor och serier utan att behöva kolla på matcher eller läsa längre nyhetsinslag. Det är ett hjälpsamt verktyg som innehåller många fler sporter än andra likvärdiga hemsidor.

Från SVT Sport kan du också klicka dig vidare till SVT Play Sport, vilket vi vill fokusera extra mycket på i den här texten.

SVT Play Sport

På SVT Play Sport kan du streama livesända tävlingar och mästerskap via SVT Sport Direkt. Då får du följa SVT Sport programledare, SVT Sport journalister och andra SVT Sport medarbetare när de visar upp de mest omtalade och omtyckta evenemangen inom olika sporter i realtid. Det kan vara allt ifrån ridsport till fotboll eller golf.

Du kan även på SVT Play Sport titta på SVT Sport längdskidor och andra vintersporter som är extra aktuella just nu. Du behöver inte heller välja en särskild tid för att njuta av det, utan det finns alla möjliga olika sätt att ta in innehållet på. Några exempel på kategorierna är:

 • Sportdokumentärer
 • Träning
 • Fotboll
 • Motorsport
 • Olympiska ögonblick
 • Senaste klipp

Det finns alltså allt ifrån en minut långa klipp på nyhetsrapporteringar eller annat kort innehåll, till långa serier med välproducerade bakgrundshistorier och liknande. Du kan dessutom titta på program såsom Sportnytt, Sportspegeln eller Vinterstudion som kommenterar nutida sportevent.

En annan funktion som är värd att nämna gällande SVT Play Sport är att du kan sortera programmen från A-Ö. Du kan även söka på specifika program eller klipp. Från hemsidan kan du också klicka dig in på en TV-tablå som presenterar allt som visas på de traditionella TV-kanalerna som ingår i SVT:s utbud, om du vill variera mellan att titta på TV:n och övriga skärmar.

Några andra unika fördelar med SVT Play Sport är dessutom att de inte använder reklam då de ingår i public service. Du behöver inte heller ha ett konto med dyra avgifter eller abonnemang för att ta del av innehållet. Det är alltså ett rekordbilligt alternativ med minimala störningar.

Kort sagt är SVT Play Sport perfekt för alla som vill få konsumera mer sport utan att behöva bidra med något själv. Du kan helt enkelt klicka dig in på den användarvänliga och enkla sidan när du vill och njuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *