Patrik Berglund

I den här informationsartikeln djupdyker vi in i vem Patrik Berglund är, vad han har för professionell historia, hur hans familjesituation ser ut, samt vad för rubriker han orsakat. Vi kommer även svara på frågor såsom följande:

  • Har Patrik Berglund en flickvän?
  • Vad har Patrik Berglund för lön?
  • Hur blev Patrik Berglund hockeyproffs?
  • Varför är Patrik Berglund omtalad?

Patrik Berglund historia

Patrik Berglund föddes den 2/6 1988 i Västerås, och han spelade redan som 14-åring i VIK Västerås HK U16 i SM. 2004, när han var 15 år, blev han utsedd till bästa forward av TV-pucken. Året därpå, 2005, kom hans lag på en andraplats i TV-pucken.

Säsongerna mellan 2005-2008 spelade sedan Patrik Berglund i allsvenskan för VIK Västerås HK. Där spelade han 92 matcher och gjorde 97 poäng. Senare år 2008 var Patrik Berglund även lagkapten i “småkronorna” och hans lag vann då silver i J20-VM. Åren innan, 2007 och 2006, var han också med och bidrog till fjärdeplatser i J20-VM och J18-VM. Under den perioden, i juniorlandslaget, spelade han cirka 70 matcher.

Samtidigt blev Patrik Berglund draftad till St. Louis Blues när det var NHL-draft 2006. Han flyttade för att spela i NHL säsongen 2008-2009, och det blev en lyckad rookiesäsong. Han samlade ihop 47 poäng i vilka 21 var mål. Faktum var att rookiesäsongen var så lyckad att många trodde att han skulle vinna Calder Memorial Trophy. Tyvärr blev det inte så, men Patrik Berglund var trots det på många hockeyintresserade personers radar.

Patrik Berglund gjorde sin debut i landslaget Tre kronor den 5/2 2008. Den första VM-turneringen utspelade sig sedan 2009 och då fick Sverige en bronsplats. Två år senare hjälpte Patrik Berglund landslaget att vinna VM-silver, och då blev han även utsedd till VM 2011s bästa forward. Det gav honom en plats i VM All Star Team.

Säsongen 2012-2013 gjorde sedan Patrik Berglund i NHL flest mål av alla svenskar i serien. På 48 matcher samlade han ihop hela 17 mål. När NHL efter den säsongen hade en tillfällig lockout spelade Patrik Berglund istället i allsvenskan för sitt hemlag VIK Västerås HK. Där gjorde han på 30 matcher hela 20 mål och 12 assist.

Patrik Berglund de senaste åren

Under åren som följde spelade Patrik Berglund vidare för St. Louis Blues, och år 2017 tjänade han så mycket som 3,7 miljoner dollar. År 2018 blev han dock istället tradad till laget Buffalo Sabres. Det varade dock inte länge, utan han blev inom kort avstängd från klubben på grund av att han inte dök upp när laget skulle resa iväg för en viktig match.

2019 lämnade Patrik Berglund NHL för att spela i Djurgårdens IF, och sedan dess har han blivit kvar i Sverige. Men redan inför säsongen 2020-2021 skrev han på ett tvåårskontrakt med Brynäs IF. Under den säsongen gjorde han 27 mål på 45 matcher, men under tiden hamnade han även i rejält blåsväder.

Patrik Berglunds flickvän och familj

Idag har Patrik Berglund varken wife eller flickvän. Hans familj är inte heller så enkel att behandla då han håller den privat. Dock är hans pappa Anders Berglund, som också var professionell hockeyspelare, och enligt flashback och Patrik Berglunds egna sociala medier umgås han en hel del med sin syster, hennes man och deras två barn.

Patrik Berglund rubriker

Förutom den lyckade rookiesäsongen i NHL var även Patrik Berglund ett hett samtalsämne av anledningen att han var en av få spelare som fick gå direkt från allsvenskan till ordinarie i NHL. Hans lyckade karriär har gjort honom omtyckt av många.

År 2014 fick han dock en känga efter att ha kallat skidåkaren Petter Northug för “jävla sopa” efter vinter-OS. Patrik Berglund blev även rejält omtalad under 2021 då han var anklagad för att ha begått ett brott mot sin ex-flickvän samt för misshandel och våldtäkt. Anklagelserna lades ner, men många har trots det blivit tveksamma till hockeystjärnan.

Relaterade inlägg

Dela denna artikel!

Senaste inläggen

Patrik Berglund

Tengo Sport

Pölder Sport

Igor Sport

Aftonbladet Sport

Hej, mitt namn är Nils Josefsson och jag brinner för sport! Vilket är anledningen till att jag startade den här bloggen. Här finner du nyheter, guider och recensioner inom sportrelaterade ämnen.