Aftonbladet Sport

Aftonbladet är nog ingen nyhet för dig, vare sig det handlar om tidningsformatet eller webbsidan. Dock är inte alla medvetna om att Aftonbladet är störst på sport och sportnyheter i Sverige. Så om du intresserar dig för sport och vill få bättre koll på nyhetsuppdateringar kring sport, bor det vara Aftonbladet Sport du ska vända dig till. Där kommer du säkerligen få ta del av det mesta som är viktigt eller på andra sätt uppseendeväckande.

Aftonbladet Sport må vara störst, men innan vi kan skriva under på att de är bäst vill vi granska och bedöma deras webbsida lite mer ingående. Om du vill göra samma sak kan du läsa vidare här, och lära dig mer om webbsidan.

Sportbladet – Aftonbladet Nyheter idag Sport

På det så kallade Sportbladet, vilket med andra ord är Aftonbladet Sport, finns för det första en mängd olika nyhetsuppdateringar som överraskande nog inte störs av så mycket reklam, vilket ofta händer på liknande sidor. På den behagligt rosa sidan ligger istället fokus på både större och mindre länkar med text och bilder. De har rubriker såsom “Smitta i norska landslaget” och “Han är klar för en flytt till Danmark”.

Det finns även en rad hjälpsamma och lättillgängliga flikar inom sport högst upp på sidan som exempelvis:

 • Fotboll
 • Hockey
 • Speltips
 • Vintersport
 • Trav
 • Silly season
 • Motorsport
 • Kort om sport

Förutom de flikarna finns även Aftonbladet Sport Målservice där du enkelt kan få se hur det står till i en rad ligor, serier och turneringar i olika sporter. Du får en tydlig överblick över vilka mål som blivit gjorda den senaste tiden. Här ingår fotboll, ishockey, handboll, innebandy, bandy, basket och tennis. Du kan även välja om du vill se Aftonbladet Sport live, Aftonbladet Sport kommande eller Aftonbladet Sport resultat.

Till höger om Aftonbladet Sport Målservice finns även fliken Aftonbladet Sport Tabeller. Där kan du lägga till dina favoritsporter, serier, ligor, turneringar och annat för att lättare hålla koll på hur det går i dem. Du kan välja mellan fotboll, ishockey, handboll och innebandy, samt både svenska och internationella turneringar, klubbar eller lag.

Vissa artiklar eller funktioner på sidan kräver att du blir en så kallad plus-kund. Det är ett abonnemang som ger till fullständig tillgång till allt innehåll som finns på sidan.

Aftonbladet TV Sport

På Aftonbladet Sport finns även en flik som heter Sportbladet Play som leder dig till Aftonbladets streamingtjänst. Där kan du titta på allt ifrån kortare videoklipp till livesända matcher eller långa eftersnack. På tjänsten finns bland annat följande kategorier:

 • Kommande sändningar
 • Senaste sport
 • Elitserien i bandy
 • Höjdpunkter elitserien i bandy
 • Stadens största
 • Segertåget
 • Klubb-tv
 • Vintersport

Samtliga kategorier innehåller en rad olika videoklipp som alla har sport som största fokus. Fotboll, innebandy, skidor och ishockey verkar få mest utrymme. Det är även mycket tydligt vilka sändningar som ska äga rum framöver samt vad sändningen kommer att visa. Du kan även söka efter specifika klipp, matcher eller liknande som du vill komma åt. Sidan är alltså absolut användarvänlig och lätt att använda.

En notering vi har om Aftonbladet TV Sport, eller Sportbladet Play, är att du måste ha ett konto för att kunna ta del av mycket av innehållet. Med kontot kan du sedan starta ett abonnemang för en viss summa i månaden och få tillgång till det du gillar mest på sidan. Eller också kan du köpa en enstaka match eller tävling separat för en lägre summa. Dock är det knappt någon som helst reklam på sidan, vilket kan vara skönt att slippa.

Aftonbladet Sport omdöme

Vårt omdöme om Aftonbladet Sport är kort sagt att nyhetsflödet är prydligt och behagligt men ändå intressant. Det finns användbara funktioner som är perfekta för dig som älskar sport och som vill ha full koll. Du kan även vara säker på att du får ta del av största möjliga flöde, vilket inte är fy skam.

Några nackdelar med sidan är att du måste köpa ett abonnemang för att få full tillgång till allt material, samt att Aftonbladet TV Play kräver ytterligare betalning för särskilda matcher, tävlingar eller serier.

I det stora hela kan vi dock med gott samvete rekommendera Aftonbladet Sport till dig om du vill få ta del av ett stort utbud som är enkelt att orientera sig i. För att inte nämna avsaknaden av reklam och andra störningsmoment!

Relaterade inlägg

Dela denna artikel!

Senaste inläggen

Patrik Berglund

Tengo Sport

Pölder Sport

Igor Sport

Aftonbladet Sport

Hej, mitt namn är Nils Josefsson och jag brinner för sport! Vilket är anledningen till att jag startade den här bloggen. Här finner du nyheter, guider och recensioner inom sportrelaterade ämnen.