Home Nyheter De största kommande fotbollseventen 2022

De största kommande fotbollseventen 2022

0
De största kommande fotbollseventen 2022

2022 års fotbollssäsong är i full gång, men det finns mycket spännande att se fram emot även resterande del av av året. 


VM kommer att spelas i Qatar och det kommer att vara ett mycket stort evenemang. Det kommer att vara det första VM som spelas i Mellanöstern och det kommer att vara ett mycket intressant mästerskap. Detta kommer säkert att bli ett av de mest minnesvärda VM någonsin. Utöver VM finns även många andra spännande turneringar att se fram emot. 

Förutom att det är spännande att följa turneringarna , antingen på TV eller live i arenan, så är det också fantastiskt roligt att spela odds bonus på det lag du älskar mest. Det är bra att kolla upp de bästa oddsen innan turneringarna börjar för att få de bästa möjligheterna. Sedan är det dock också viktigt att följa oddsen allteftersom matcherna utspelar sig. Då allt kan hända inom fotboll vet man aldrig helt säkert var oddsen står.  

Här kan du läsa om de största kommande (och pågående) fotbollseventen i år.

EM i fotboll för damer 2022

EM i fotboll för damer 2022 hållas i England mellan 6:e och 31:a juli. När den första matchen gick av stapeln vann hemmalaget England mot Österrike med 1-0. Sveriges första match spelades den 9:e juli mot Nederländerna där resultatet blev oavgjort. Vi vann dock följande matcher mot Schweiz med 2-1 och mot Portugal med hela 5-0. 

Damfotboll är en av de mest populära sporterna bland unga tjejer, men även många andra grupper följer denna spännande turnering varje år. Fotbollsstjärnorna inspirerar många unga aspirerande fotbollsälskare och de sitter garanterat klistrade framför TV:n varje match. EM i fotboll för damer kommer sannerligen att bli en minnesvärd upplevelse för alla deltagare och fans även i år. 

Det blir minst sagt spännande att se vilket lag som tar hem finaltiteln den 31:a juli på Wembly Arena.

VM i fotboll 2022

VM i fotboll för herrar är en av de mest prestigefyllda och eftertraktade idrottstävlingarna i världen. Alla länder strävar efter att vinna, och det är därför turneringarna alltid är spännande. I VM 2022 kommer Qatar att vara värdland för första gången. Detta innebär att vi kommer att få se nya arenor och stadium, och det blir spännande att se hur lagen kommer att anpassa sig till de nya förhållandena. Turneringen kommer sannolikt att bli minst lika spännande som tidigare års upplagor, och det är redan nu mycket som talar för Qatar som ett framgångsrik värdland. Även om Sverige och Norge inte deltar i årets VM hejar många svenskar på grannlandet Danmark. 

Herrarnas fotbolls-VM går av stapeln den 21:a november och finalmatchen spelas bara en vecka före julafton den 18:e december. Det är Nederländerna som sätter igång turneringen när de spelar mot Senegal på Al Thumama Stadium i Qatars huvudstad Doha. Danmark spelar sin första match dagen därpå då de möter Tunisien i Education City Stadium, även den i Doha. Den sista gruppspelsomgången hålls 3:e till 6:e december och det är efter det vi får veta vilka lag som går till kvartsfinalerna. Vem som tar hem finaltiteln är omöjligt att veta i detta stadie, men vi kan i alla fall hålla tummarna för att grannlandet har en chans. 

 

Premier League 2022/2023

Premier League 2022/2023 kommer att bli en spännande säsong. Det kommer att vara den första säsongen med nya regler, och det kommer att vara intressant att se hur lag anpassar sig. Det är fortfarande oklart hur detta kommer att påverka spelet, men det kommer säkert att göra det mer utmanande. Det kommer också att bli intressant att se hur de nya tv-avtalen påverkar ligans ekonomi. Premier League är redan en av de mest populära ligorna i världen, och med fler tv-tittare än någonsin, kommer det säkert att bli en spännande säsong. I Sverige kan du se alla Premier League matcher live på Viaplay, som har avtal fram till och med säsongen 2028.

Premier League går av stapeln Fredag 5:e augusti 2022 och pågår ända till Söndagen 28:e maj 2023. De kommer dock ta ett uppehåll under fotbolls-VM så du inte missar en enda spännande match. De som drar igång ligan på fredagskvällen är Arsenal som spelar mot Crystal Palace.

Fotbollssäsongen är minst sagt i full gång, men det finns också så mycket mer att se fram emot inom fotboll under resten av året. Det är lika bra att skriva ner alla viktiga datum i kalendern redan nu. Oavsett om du vill åka och titta på en eller flera matcher live, eller om du tänker boka upp TV-soffan hemma, så kan du säga till vänner och kollegor redan nu att du kommer vara upptagen med de viktigaste och mest spännande eventen för året. 

Många är redan exalterade efter alla årets spännande matcher och ser fram emot de som kommer. Hur tänker du följa de stora fotbollseventen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here