Topptipset

Topptipset är ett spel du kan spela på Svenska Spel och det är möjligt att spela i princip varje dag. Du ska i Topptipset satsa på resultatet i åtta fotbollsmatcher som sker den dagen, från hela världen. Välj mellan hemmavinst, oavgjort eller bortavinst i varje match, 1, X eller 2. För att vinna måste du pricka in alla åtta rätt och vinståterbetalningen ligger på 72,50 procent. Vinsten är med andra ord baserad på hur många som spelat.

Så spelar du Topptipset

Topptipset kan som sagt spelas varje dag och det handlar om att tippa rätt i åtta olika fotbollsmatcher, matcher som kan komma från hela världen. Du kan tippa antingen ett alternativ, alltså enbart välja hemmavinst, oavgjort eller bortavinst, men du kan också halv- eller helgardera. En halvgardering innebär att du väljer två av utkomsterna, medan en helgardering innebär att du väljer att satsa på alla tre utkomsterna. Givetvis blir din insats högre ju fler halv- och helgarderingar du har.

Insatser

I Topptipset kan du själv välja insats per rad, från en krona upp till tio kronor. Om du enbart väljer att satsa på ett alternativ per match blir det en rad vilket då kostar mellan en och tio kronor. Om du har garderingar multipliceras dessa och ger dig därmed en högre insats. Om du har 3 halvgarderingar och 3 helgarderingar till exempel så innebär det att du har 216 rader på din spelkupong, någonting du alltid ser längst ned på kupongen.

Vinster

Hur mycket du vinner beror på hur många som spelat samt hur många som har åtta rätt. Ju fler som har prickat in alla rätt desto lägre blir vinsten per person. 72,50 % betalas tillbaka och 2,5 % avsätts till en rullpottsfond. Givetvis blir din vinst högre om du spelar med en högre insats. Du kan också välja att spela systemspel eller att låta Xperten plocka ut en rad åt dig för en bestämd summa.