Stryktipset

Den 20 oktober år 1934 hade stryktipset sin premiär. På den tiden var det 12 matcher du spelade på istället för 13 matcher som det är idag, och minsta insats per rad var endast 25 öre. Vi i Sverige har sedan starten spelat på stryktipset vecka efter vecka och med tiden har spelet vuxit och blivit oerhört populärt. Idag sitter tusentals svenskar framför Tv:n med sina kuponger på lördagseftermiddagarna för att med spänning följa stryktipsets alla matcher.

Hur går det till?

Att spela på stryktipset är relativt enkelt. Det är 13 matcher som du ska spela på och det är 1, X eller 2 som gäller. Du spelar 1 om du tror att hemmalaget ska vinna, X om du tror att det blir delad pott i matchen och 2 om du har en känsla att det blir bortaseger. Du kan helgardera vissa matcher och då kryssar du i 1, X och 2 i samma match, om du vill halvgardera kryssar du exempelvis i X2.

13 rätt

För att vinna pengar på stryktipset krävs det att du får 10, 11, 12 eller 13 rätt. Om du skulle vara ensam med 13 rätt är du garanterad 10 miljoner kronor. Det är ofta hög utdelning på 13 rätt, får du däremot 10 rätt ska du vara glad om du vinner en mindre summa. Minsta insatsen per rad är 1 krona, vill du ha med många hel och halvgarderingar blir insatsen såklart högre. 65 % av spelpotten återbetalas i vinster.

Tips-SM

Stryktipset arrangerar numera varje år något som kallas för Tips-SM. Tips-SM är en tävling där du kan spela antingen ensam eller tillsammans med andra. Tävlingen pågår under sex veckor där du varje vecka spelar på stryktipset med ett 64-raders system, efter dessa veckor får du välja dina fem bästa stryktipsomgångar. Ett 64-raders system innebär att du får lägga sex stycken halvgarderingar. De lyckliga vinnarna i Tips-SM kan förvänta sig riktigt fina och dyrbara priser.