Powerplay

Älskar du hockey? Älskar du att spela online? Då är Svenska Spels Powerplay någonting för dig! Powerplay är ett kupongspel där målet är att lyckas pricka in rätt slutställning – hemmavinst, bortavinst eller lika – i samtliga åtta matcher. Du kan lägga spel nästan vilken dag som helst under säsongen. Den eventuella vinstsumman beror på ett antal faktorer; hur många som spelat på kupongen i fråga, hur många som gissat alla rätt samt naturligtvis din initiala insats.

Hur du spelar

För att lägga ett tips loggar du antingen in på mina sidor eller spelar hos ett ombud. Kodningen för varje rad är 1 = hemmavinst, X = oavgjort och 2 = bortavinst, så tror du till exempel att matchen Frölunda-Skellefteå slutar till hemmalagets fördel är det 1 du ska kryssa i. Hemmalaget är alltid placerat till vänster om bortalaget i matchbeskrivningen. Du kan också halv- eller helgardera genom att kryssa i två eller samtliga rutor, om du är osäker på matchens resultat.

Specialspel

I Powerplay ges ibland möjlighet att spela Head-to-head. Du ska då tippa på matchens två bästa målgörare. Du kan också spela systemspel, vilket innebär att du spelar flera enkelrader i samma kupong, i vilken du dessutom har en eller flera garderingar. Om du känner dig väldigt osäker är ett annat alternativ att överlåta spelet till Xperten, vilket ger dig en färdig kombination baserad på experttips och slump. Sedan är allt du behöver göra att följa matcherna eller kontrollera rättningen efteråt.

Insats och vinst

Innan du beger dig till ditt spelombud är det bra att veta att den normala radinsatsen är en krona per rad, men du kan också höja denna till två, fem eller tio kronor. Den maximala insatsen per vadomgång är 20 000 kronor och du kan enbart vinna i Powerplay om du träffar alla åtta matchställningar rätt. Utdelningskvoten på Powerplay är 70 procent och ytterligare 2,5 procent av den totala potten avsätts till en rullpottsfond. Lycka till i ditt spelande!