Poker

Om du någonsin varit intresserad av att spela poker online så har tröskeln för att börja aldrig varit lägre! Det finns flera webbsidor och klienter som erbjuder poker, och insatserna varierar från enstaka kronor till flera tusen per giv. Det finns något för alla erfarenhetsnivåer, och såhär kommer du igång!

Välj en pokersida

Först behöver du välja en pokersida att skriva in dig på. Dessa erbjuder ofta bonusar för nya spelare, så det kan vara värt att se dig omkring bland flera alternativ. När du skapat ett konto börjar du med att sätta in den mängd pengar du är bekväm att spela för, och navigerar sedan till pokersidans app eller webbklient för att börja spela.

Vilket poker gillar du?

Poker online består inte enbart av ett spel, du kan ofta välja mellan flera variationer för att hitta den du tycker om. Den vanligaste formen av poker online kallas Texas Hold’Em, och spelas med två kort i handen som du försöker matcha mot fem gemensamma kort på bordet. I varianten Omaha spelar du med fyra kort i handen, och måste alltid använda två av dessa.

Andra varianter

Texas Hold’Em är uppdelad i Limit och No-Limit. Om du någonsin sett någon säga “all in!” och föra samtliga sina marker till mitten av bordet är detta No-Limit, där finns ingen gräns för hur mycket du kan satsa. I Limited kan du endast satsa högst lika många marker som redan finns i potten. Dvs, om potten är 10 kan du högst satsa 10.

I poker online erbjuds ofta fast-fold varianter, vilket inte vore möjligt på ett fysiskt casino. I fast-fold poker spelar du med samma regler som vanlig poker, men byter till ett nytt bord och en ny giv omedelbart när du lägger dig, och du behöver därför inte vänta på att de andra spelarna ska spela klart innan du får vara med i spelet igen.