Måltipset

Måltipset är ett klassiskt spel från Svenska Spel. Det introducerades redan 1983 och har sedan dess haft stor framgång. Det handlar om att gissa rätt på antalet mål i fotbollsmatcher, såväl svenska som internationella. Har du talang för att gissa resultatet i fotboll, eller helt enkelt bra kunskap om lagen och spelarna, kan Måltipset vara rätt spel för dig! Läs vidare för att ta del av spelregler och annat matnyttigt för att du ska få en flygande start med Måltipset.

Spelet

Den korta versionen av spelreglerna är att du ska gissa vilka åtta av 30 matcher som är målrikast. Gissar du rätt till 100 % – och ingen annan lyckas med bedriften – vinner du alltid minst en miljon kronor. Om ingen gissar rätt i veckans spel överförs potten till den följande veckans i form av en jackpott. Under Mina sidor på Svenska Spels hemsida kan du klicka på Tipsinfo för att ta del av statistik och annan information gällande lagen.

Sportkryss

Till Målkrysset kan du addera ett tilläggsspel kallat Sportkryss. Sportkryss fungerar som en joker genom att du väljer ett sjusiffrigt nummer vars rad dras på lördagar efter att Målkrysset haft spelstopp. Lyckas du pricka in alla siffror rätt kan du vinna upp till 30 miljoner kronor. Vinstplanen består dock av flera kategorier så det finns chans att vinna även om du inte prickar alla sju. Insatsen för Sportkryss är antingen 10, 20 eller 30 kronor.

Systemspel

I Måltipset kan du lägga ett antal olika systemspel. M-system innebär att du spelar på ett antal enkelrader i en kupong, med en valmöjlighet på mellan nio och 14 matcher. R-system är en typ av reducerat system med lägre vinstchans men också lägre insats. Du väljer här mellan elva och 14 matcher. Du kan också spela Xperten med systemspel, vid vilket du överlåter åt experttips samt slumpen att avgöra vilka rader din kupong består av.