Fsport

Fsport är en relativt ny term där bokstaven “f” står för fantasy. Bakom sajten fsport står några entreprenörer som har byggt upp en plattform för olika fantasysporter. Du som spelare agerar coach och kan till exempel ta ut ditt eget fotbolls-drömlag för att tävla mot andra lag. Plattformen skiljer sig mot liknande sajter genom att du regelbundet spelar nya matcher och inte en hel säsong. Att bli tränare och ta ut ditt eget drömlag är gratis men det går även att satsa pengar och vinna på att ditt lag är bättre än andras. Till detta tillkommer regler som gör det svårare och givetvis mer spännande.

Hur du bygger ett lag

När det gäller fotboll är det vanligtvis elva spelare på planen men spelar du fsport-varianten väljer du ett lag med sju stycken spelare. Varje lag ska bestå av en målvakt och av vardera försvarare, mittfältare och anfallare. Matcherna spelas i omgångar där varje omgång innehåller en till tre matcher. När du väljer ut spelare kostar dessa olika mycket, deras kostnad är baserat på hur bra de gjort ifrån sig i tidigare matcher. Du har en fixerad budget att “handla” spelare för och denna får inte överskridas. Görs detta får du minuspoäng. Har du istället pengar över när ditt lag är ihopsatt får du pluspoäng.

Enkelt att komma igång

Även om du är ny fsportare är det enkelt att komma igång. Sajten har en 30 sekunder lång informationsfilm där du på ett pedagogiskt sätt lär dig hur du spelar. Företaget är registrerat på Malta, vilket betyder att du som spelar från Sverige inte behöver betala skatt på eventuella vinster. Om du vill satsa pengar på ditt lag använder du betrodda betaltjänster som Zimpler, Trustly, VISA och Mastercard. Sidan finns också att ladda ner som app till både Android- och Apple-telefoner. Tänk på att spela ansvarsfullt och överskrid inte din spelbudget. Använd gärna gratisversionen i början för att skaffa dig en spelförståelse.