Europatipset

Europatipset är ett spel från Svenska Spel där du ska satsa på 13 matcher inom de stora europeiska ligorna. Landskamper och matcher från övriga världen kan dock också förekomma. Det du ska välja är mellan 1, X och 2, alltså hemmavinst, oavgjort eller bortavinst i alla 13 matcher och sedan hoppas på att du får in 13 rätt. Vinst delas även ut på färre antal rätt, men vinsterna är då inte lika höga som vid alla rätt.

Så spelar du på Europatipset

Du kan spela på Europatipset både online och hos ombud, vanligtvis två gånger per vecka. Det är enkelt att spela, du ser de olika matcherna uppradade och väljer sedan 1, X eller 2 på varje rad. Du kan också välja att halvgardera, alltså välja två alternativ på en match, eller att helgardera genom att kryssa i alla alternativ. Detta påverkar förstås din insats. Om du klickar på en match får du upp matchinformation som kan hjälpa dig.

Insatser och vinster

Om du enbart kryssar i ett alternativ i alla 13 matcher blir insatsen enbart en krona för raden, om du har halv- och helgarderingar multipliceras dessa. Om du till exempel väljer ett alternativ i elva matcher, två alternativ i en match och tre alternativ i en annan blir din insats 1x2x3= 6 kronor. Du kan självklart välja att spela mer än en rad också om du vill det. För vinst behöver du pricka in 10 – 13 rätt.

Vinster och systemspel

Hur mycket du vinner baseras på spelets omsättning samt hur många andra som vinner. Det finns dock en jackpott till ensam vinnare som i nuläget ligger på tre miljoner kronor. Du kan välja att ta del av Xperten, då väljer du en insats så tas ett spel fram åt dig som både är baserat på slump och experttips. Det finns också möjlighet att spela systemspel på Europatipset, du kan välja mellan fyra olika typer av systemspel.