E-sportbetting

E-sport innebär tävlingar och turneringar i tv- och datorspel, någonting som har vuxit sig väldigt stort på senare tid. Det har även blivit mycket populärt att satsa pengar på resultat i olika e-sporter, alltså att betta på vem som vinner till exempel. I den här artikeln ska vi lära dig mer om e-sportbetting.

Det finns flera olika e-sporter och innan du satsar pengar är det en god idé att ha koll på både spelet och lagen som tävlar. På så sätt kan du göra bättre satsningar och ha större chans att vinna. E-sportbetting fungerar i princip på samma sätt som annan sportbetting.

Olika e-sporter

Bland de vanligaste e-sporterna finns till exempel CS:GO, ett förstapersonskjutarspel där det finns många svenska spelare. Där ska du satsa på till exempel vilket lag som vinner eller vem som får “first kill”. Det pågår tävlingar i CS:GO nästan alltid och utbudet av betting på e-sporten beror på vilken sajt du bettar på.

En annan populär e-sport är League of Legends (LoL) som är ett MMO-spel som spelas online. Dota2 och Starcraft 2 är andra exempel på e-sporter som du kan betta på. Vilka typer av odds du kan spela på beror på vilken speloperatör du väljer att spela hos, så välj med omsorg.

Var kan du spela på e-sportbetting?

Det finns många olika ställen där du kan satsa på e-sportbetting. Då det blivit så mycket vanligare finns det oftast någon typ av e-sportbetting på de sajter som erbjuder sportbetting. Dock finns det fortfarande sajter som inte har e-sport tillgängligt i sitt oddsutbud så du bör kolla upp utbudet innan registrering.

Det finns även de sajter som enbart fokuserar på e-sportbetting eller som har en egen sida för just betting på e-sport. Det finns till exempel Pixel.bet som enbart erbjuder betting på e-sport och inga andra sporter. Beroende på vilken e-sport du vill spela på är olika sajter att rekommendera så ta dig tiden att välja.