Challenge

Nog har Svenska Spel Challenge ett passande namn. Den spelare som vill lyckas här bör vara insatt i flera sporter och vara flexibel vad gäller typen av spel. Eller, så har spelaren bara tur. En vinst är en vinst oavsett, och i Challenge kan du vinna upp till 70 % av potten om du är ensam om att ha alla rätt. Pottens storlek är baserad på spelarinsatser och varierar därför från vecka till vecka.

Spelets upplägg

Om du har spelat Topptipset eller Powerplay kommer du att känna igen upplägget i Challenge. Antalet matcher kan dock variera mellan sex och åtta stycken i Challenge. Du vet inte heller med säkerhet på förhand vilka sporter det rör sig om – det kan vara såväl fotboll och hockey som olika friidrottsgrenar när det hålls stora mästerskap som OS och VM. Dessutom kan kupongen bestå av olika typer av spel, som Head-to-Head, Över/Under eller antal mål.

Challenge Trav

Sedan den 1 januari 2019 kan du krydda ditt spel genom att lägga Challenge-spel på trav. Spelupplägget är samma som i andra sporter – det gäller att gissa vilken häst som tar sig över mållinjen snabbast och dina valmöjligheter är även här 1, X eller 2. Eftersom det är fler än tre hästar som startar är alternativen 1 och 2 två utvalda hästar, medan alternativet X är hela det övriga startfältet. Det finns alltså även här endast tre möjliga utfall.

Insatser

Du kan spela via både enkelrader och systemspel. Normalt sett är insatsen 5 kronor per rad, men du kan välja att höja denna till 10, 20, 30 eller 50 kronor. Sammanlagt är maximal insats per vadomgång 10 000 kronor per spelare. Den genomsnittliga utdelningen per omgång beräknas vara ungefär 2 500 kronor. I de fall ingen har alla rätt rullar potten vidare till nästa omgång, precis som i de omtyckta spelen Powerplay och Topptipset.